Suufi Enneagrammi

Kuva kirjasta THE UNIVERSAL ENNEAGRAM by LEE VAN LAER. Julkaistu tekijän luvalla.

Suufi Enneagrammi on vanha mystinen tietämys ja opetus, joka on siirtynyt mestarilta mestarille ketjussa suullisena ja käytännönläheisenä elämään sytyttävänä perinteenä. Suufi Enneagrammi on syntynyt ikivanhoista laista, joiden sisäistämisen kautta ihminen voi syvällisesti kokea ja ymmärtää todellisen identiteettinsä, oikean alkuperänsä ja tulevan kohtalonsa.

P.D. Ouspensky sanoi: "Kaikki voidaan sisällyttää ja lukea enneagrammista. Mies voi olla aivan yksin autiomaassa ja hän voi jäljittää enneagrammin hiekasta ja lukea siitä maailmankaikkeuden iankaikkisia lakeja. Ja joka kerta hän voi oppia jotain uutta, jotain, mitä hän ei tiennyt aiemmin''
Suufien enneagrammi osoittaa meille, että on olemassa vain yhdeksän perustyyppiä, egoa. Ihminen omaksuu nämä yhdeksän erilaista vankilaa hänen emotionaalisen ja henkisen toiminnan yhdeksän perusvääristymän mukaan. Näitä perusvääristymiä kutsutaan intohimoiksi ja pakkomielteiksi. Yhdeksän vankilaa syntyvät kompensoimaan yhteyden katkeamista korkeampaan voimaan. Tämä korkealta tuleva "neutralisoiva energia", jota kutsumme Pyhäksi Oivallukseksi, voidaan saavuttaa vain herättämällä nukkuva tietoisuutemme. Siten työskentely enneagramin kanssa johtaa siihen, että oppilaat ottavat yhteyttä sisäiseen pimeyden ja valojen maailmaan. Emme voi kasvaa, jos emme tunne molempia osapuolia, vääriä kuviamme ja todellista olevaisuuttamme.

There is a candle in your heart,
ready to be kindled.
There is a void in your soul,
ready to be filled.
You feel it, don't you?

Rumi

Henkilökohtaiseen kasvuumme liittyy itsemme tunteminen. Meidän on opittava, että unohdus (enneagrammin kohta 9) johti meidät petokseen (kohta 3). Kun menetimme yhteyden todelliseen meissä, väärä identiteetti otti meissä paikan. Koska emme löytäneet enää todellista olemustamme, opimme teeskentelemään ja matkimaan olemista. Täytimme itsemme kuvilla, ja sitten pelko ilmestyi (kohta 6). Nyt pelkäämme tunnistaa petoksemme, pelkäämme että löydämme itsemme tyhjänä, ja menetämme sen, mitä luulemme olevamme. Vaikka emme löydä sieltä mitään arvokasta, pidämme tästä väärästä identiteetistä edelleen kiinni; pidämme kiinni kärsimyksistämme, kurjuudestamme ja jokapäiväisestä tyytymättömyydestämme. Joten ensin meidän on tutustuttava naamioihin, jotka piilottavat todellisuutemme, todellisen identiteettimme.

Koulutus sisältää kuusi osaa

OPETTAJAMME HAJJAH HAMIDAH

Suufi-Enneagramin tulee meille opettamaan argentiinalainen suufimestari Hajjah Hamidah Torres von Drechsel. Hänen ensimmäinen kontaktinsa Enneagramiin oli vuonna 1985 Gurdjieffin Neljän Tien koulussa, jossa hän teki transpersoonallisen psykologisen työn. Jo tuona aikana Hajjah Hamidah oli useamman mestarin koulutuksessa. Gurdjieffin opintojen jälkeen Hajjah Hamidah on työskennellyt Enneagramin kanssa ja tuonut tätä vanhaa perimätietoa ihmisten saataville. Vuodesta 2001 lähtien hän on pitänyt Sufi Enneagram -seminaareja Espanjassa, Italiassa, Argentiinassa, Kolumbiassa, Intiassa ja Kiinassa.
Hajjah Hamidah on vihkiytynyt suufilaisuuteen vuonna 1987 ja ollut siitä lähtien Naqshbandi Suufi -linjan hengellisen mestarin Mawlana Sheikh Nazimin ohjauksessa. Sheikh Nazimin oma hengellinen mestari Mawlana Grandsheikh Abdullah ad-Daghestani välitti Enneagramin ja sen lakien viisauden George Gurdjieffille, joka sitten ensimmäinenä toi tämän tiedon länsimaihin. Hajjah Hamidah on saanut harvinaisen laajan tietämyksensä enneagrammin sekä psykologisesta että hengellisestä siivestä, ja tämä on antanut hänelle voimakkaan symbolin, Suufi Enneagramin, koko ulottuvuuden. Tähän ketjuun Hajjah Hamidah on nyt kutsunut meidät mukaan.
"Each of the Nine Points is represented by one of nine saints
who are at the highest level in the Divine Presence.
They are the keys to unfold powers within the human being,
but there is no permission to use these keys."

Shaykh Abd Allah al-Faiz ad-Daghestani

Enneagrammista on olemassa monta vääristymää. Modernin Enneagramin kannattajat tyypillisesti sivuuttavat ja väärinymmärtävät alkuperäisen Enneagrammin tasot. He sekoittavat ennen kaikkea psykologisen alueen hengellisen alueen kanssa tavalla, josta syntyy hämmennystä. Enneagrammin muuntaminen pelkästään psykologiseksi järjestelmäksi tai persoonallisuustyyppien kodifioimiseksi ei ainoastaan heikennä tätä pyhää symbolia, vaan heikentää sen hengellistä ulottuvuutta. Enneagrammin rajoittaminen psykologiselle tasolle hylkää myös sen todellisen psykologisen tehon ja vaikuttavuuden, koska jokainen olennainen psykologia on liitetty hengelliseen perinteeseen, ja jos näin ei olisi, se ei olisi psykologiaa (sielun tiedettä) sen todellisessa merkityksessään.

Vaikka Suufi Enneagrammi sisältää pyhän psykologian, se on pohjimmiltaan hengellisen muutoksen menetelmä.

Alta näet kokoontumistemme sisällön. Jokaisesta viikonlopusta saat sähköpostilla tietoa hyvissä ajoin etukäteen.

Ensimmäinen moduuli:

The Journey of the Soul
- Symbol
- General Laws; Law of Unity, Law of Three and Law of Seven
- Essence and personality
- Disconnection process
- Loss of Unity
- Self-forgetfulness, Vanity, deceit and Fear
- Levels of the Essence
- Influences A, B and C.
- Internal fragmentation and multiplicity of "I's"
- Enneagram of the Stations of the Soul (maqam ul nafs)
- Levels of the Heart and subtle bodies
- Mystic Marriage
- The worlds and their laws
- Attention in the Centers

Toinen moduuli:

9 Enneatypes
- Enneagram of the Dynamic Trends of the ego
- Enneagram of the 9 Psychological Types
- Passion / Fixation.
- Defense mechanisms, idealized image, fear.
- Virtue / Holy Idea. Motivation. Development.
- Dhikr of the nine points.

Kolmas moduuli:

Inner Transformation
-Integration and Disintegration in the Enneagram

Neljäs moduuli:

27 Subtypes
-Enneagram instinctual variants; Self-preservation, Social, Sexual,
-27 subtypes

Viides moduuli:

The Shadow Part 1
-Mirror of light
-Mirror of darkness
-The wounds of the inner child

Kuudes moduuli:

The Shadow part 2
-Integration of the Shadow charasteristics; Anger, Fear, Pain

Suufi Enneagrammi -kurssi toteutetaan ihanassa ja tunnelmallisessa Hautomo by EdBH -tanssistudiossa Helsingin Punavuoressa. Tilassa on mahdollisuus yöpyä kurssin aikana 15€/yö.

Ilmoittautuminen, maksut ja ehdot :

Ilmoittautuminen tapahtuu koko ohjelmaan, eli kaikkiin kuuteen moduuliin.
3.päivän moduulin hinta on 380€ ja 2.päivän moduulin hinta on 320€.
Moduulit maksetaan viikonloppu kerrallaan.

Ilmoittautuessasi sitoudut kaikkiin viikonloppuihin, ja niiden maksuihin. Kurssin etenevän luonteen vuoksi kesken kaiken ei voi tulla mukaan.

Huom! Ei korvauksia tai palautuksia. Kaikki viikonloput veloitetaan.
Sairastapauksessa kurssiohjelmaan voi osallistua zoomin kautta.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

ILMOITTAUTUMINEN:
hanna.teran(a)gmail.com
Paikkoja on rajattu määrä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.


"I wish I could show you when you are lonely or in darkness the astonishing light of your own being."

Hafiz

Tule