HAUTOMON KEVÄTKAUSI 2024

Hautomon pääopettajan Hannan sekä kuubalaisen ammattitanssijan Indiran tunnit ovat taas täällä!
Tunnit Hautomossa ovat autenttisen kuubalaisen tavan mukaan aina vauhdikkaita ja hikisiä tanssitunteja, joissa opetellaan kuubalaisten tanssien perustaitoja ja tekniikkaa hyvällä asenteella, sekä syvennetään niitä niin pitkälle kuin oppilaiden heittäytyminen ja muuntautumiskyky kantaa! Kursseilla sinulla on koko ajan saatavilla opettajan inspiroiva ammattitaito ja tarkka huomiointikyky, Hautomon ihana tila sekä koko kauden ajan samana säilyvä ryhmä mukavia kurssikavereita, joiden kanssa on mukavaa ja helppoa harjoitella. Molemmat opettajat ovat alansa parhaita, tervetuloa siis nauttimaan ja kehittämään tanssiasi syvällisesti heidän ohjauksessaan!

"Haluan antaa erittäin lämpimän, jollei jopa Kuuban kuuman suosituksen Hannan kursseille! Menin ekaa kertaa Hautomoon tunneille ekan Kuuban reissun jälkeen kolme vuotta sitten ja sillä tiellä ollaan. Tunneilla on sekä haastetta että hauskaa, ja pian niistä tuli viikon odotetuin ilta, koska meillähän on aina bileet!  Ja mikä fiilis olikaan nyt Kuubassa (2023-ryhmämatka), kun oma tanssi oli mennyt noin valovuoden eteenpäin!" Anna Markkanen

"Mukaansa tempaava, energinen sekä supernaisellinen tapa opettaa. Indira sai kehon liikkumaan ja mielen iloiseksi. Sitä tanssin riemua!" Eija Mether

oppilaat_rakettiryhma776.jpg

rakettiryhma776_vol2..jpgKEVÄTKAUDEN TREENIRYHMÄT

27.2 lähtien 17vk.

TIISTAISIN

Klo. 17.15-18.45 KUUBALAISEN TIMBAN TEKNIIKKA, EDISTYNYT KESKITASO

Tämä kurssi on tarkoitettu kuubalaisen salsan, rumban ja vartalonkäytön perustekniikan hallitsiville oppilaille. Kevään edistyneellä keskitason kurssilla syvennät jo oppimiasi asioita; vartalotekniikkaa, askeltekniikkaa, rytmiikkaa sekä kehollista ilmaisua. Kurssilla opit tanssimaan kuten Havannassa tanssitaan tällä hetkellä; uudet liikkeet, mausteet, ja rytmitulkinnat tulevat kevätkaudella(kin) suoraan Havannasta, Kuubasta, ja Hautomon tunneilla ei todellakaan opeteta laimennettuja tai eurooppalaistettuja versioita, vaan oppilaat viedään pedagogisesti taitavasti ns. kuubalaisen tanssi-ilmaisun syvään päätyyn kerta kerran jälkeen. Tervetuloa! 

Timba, eli kuubalainen salsa rumba-ja despelote-mausteilla, on kuubalainen energinen salsafiestoissa, live-konserteissa ja kotibileissä täyteen kukoistukseensa syttyvä tanssi, joka kehittyy edelleen Kuubassa koko ajan. Sen lisäksi että timbero/timbera (timbaa tanssiva mies tai nainen) itsevarmasti hallitsee salsan ja rumban, hän täyttää musiikin dynaamisesti kehon pyörityksin, ravistuksin ja rytmikkäin liikevaihdoin. Nämä liiketulkinnat luovat timballe ominaisen mielenkiintoisen jatkumon; tarinan, minkä kautta timbero/timbera voi tulkita musiikin lisäksi energiaansa, tunteitaan ja mielentilaansa.

HUOM! Jos haluat mukaan tähän treeniryhmään, otathan yhteyttä sähköpostitse.

 

Klo. 18.45-20.15 NAISTEN  SENSUAL TEKNIIKKA

Tämä kurssi on syvällinen sukellus sinulle, joka haluat opetella tai syventää pehmeää ja dynaamista laatua kuubalaisesta liikkeestä ja ilmaisusta. Kurssilla syvennytään energisesti pehmeiden, mutta teknisesti vaativien liikkeiden opettelemiseen ja omistamiseen. Tätä prosessia voidaan kutsua alkemiaksi, koska tanssija saa mahdollisuuden todella muuntaa itseään sisältä käsin. Sensuelli tekniikka syntyy kaarista, pyöreistä liikkeen muodoista, sitkaasta rytminkäytöstä, sisäisestä pehmeydestä, rentoudesta ja nautinnollisuudesta.
Kurssilla tanssitaan sitkasta sonia ja rytmikästä salsaa; välillä näitä yhdistellen, välillä erikseen. Huikea viikottainen tanssimatka on taattu!

HUOM! Jos haluat mukaan tähän treeniryhmään, otathan yhteyttä sähköpostitse.

KESKIVIIKKOISIN

Klo.18.00-19.30 RUMBAN INTENSIIVIKURSSI 10vk. 27.3 alkaen.

Indira johdattaa ryhmän oppilaita 10 viikon ajan syvemmälle kuubalaisen rumban tekniikkaan, koristeluihin, askelvariaatioihin ja aitoon tulkintaan. Ensimmäisellä kerralla kerrataan rumbatekniikkaa, jonka jälkeen siirrytään vaativampiin komboihin joissa yhdistellään kaikkea edellä mainittua. Tällä kurssilla opit kuubalaisen rumban tilassa liikkumisen periaatteet sekä tanssimaan kuten Havannassa rumbaa tansssitaan; itsevarmasti, mehukkaasti, provosoivasti, haastavasti, välillä hienovaraisesti, välillä huumorilla. Ryhmään ovat kaikki tervetulleita, joilla on aikasempaa tanssikokemusta mistä tahansa kuubalaisesta lajista. Tervetuloa!

Hinta 330€, tai 120€/kk kolmessa erässä. Huom! 1.5 ei tuntia, viimeinen kerta 5.6.

Klo. 19.30-20.30 NAISTEN TYYLIN INTENSIIVIKURSSI 10vk. 27.3 alkaen.

Mitä niillä käsillä tehdään? Entäs ne kuuluisat koristelut salsassa? Herkulliset vartalon liikkeet kauniisti tehtynä? Kaikkeen tähän tujuimmat lääkkeet ja opit saat tällä kurssilla Indiran tarkassa, mutta kannustavassa opissa. Kurssilla käydään läpi kuubalaisen timban kautta niin salsan, despeloten kuin reggaetonin liikemateriaalia keskittyen juuri niihin tekniikoihin ja saloihin, joita kuubalaiset huippunaistanssijat käyttävät tanssissaan. Tule viilaamaan oma tanssisi uudelle tasolle taitavassa ohjauksessa Indiran kanssa!

Hinta 220€, tai 120€/kk kahdessa erässä. Huom! 1.5 ei tuntia, viimeinen kerta 5.6.

TORSTAISIN

Klo. 17.30-19.00 ROOTS - KUUBALAISEN TANSSIN JUURET

Kuubalaisen tanssin juuret ovat afrotansseissa. Ne ovat kuin kallio kaiken kuubalaisen tanssin alla ja näkyvät populaaritansseissa, kuten salsassa selvästi. Yleensä mitä parempi salsatanssija on kyseessä, sitä enemmän hänellä on osaamista folklore- eli afrotekniikasta.

Kehittyäkseen tanssijan on ponnisteltava voidakseen rentoutua riittävälle tasolle. Kun riittävä rentouden taso on hallussa, tanssi tuntuu uskomattoman hyvälle. Tämä ponnistelun ja rentouden paradoksi on miellyttävällä tavalla läsnä Roots-treeniryhmän jokaisessa harjoitteessa.

Kurssilla rakennamme vahvaa ja juurevaa tanssipohjaa ottamalla haltuun afrojuurien perusteita mielenkiintoisin ja kehollisin tanssiharjoittein Yoruba-rytmien maailmasta. Aikaisempaa kokemusta näistä tansseista ei tarvita, mutta tanssijan yleisen koordinaatiokyvyn tulee olla jo kehittynyt.

Afrojuuret tuovat tanssijalle rytmikkään rentouden oikean asennon, keskittyneen jouston ja varman askelluksen kautta. Juuret antavat pohjan rinnan ondulaatiolle, ''sydänpulssille'', hartioiden liikkeille ja moninaisille käsien liikkeille. Viikko kerrallaan tulet lähemmäksi sitä autenttista rentoutta ja aitoa vapautta, joka on ominaista kaikille kuubalaisille tansseille. Tunnit ovat intensiivisiä, keskittyneitä sekä hikisiä.

Tunnilla tanssitaan afrohameen kanssa (niin miehet kuin naiset).

HUOM! Jos haluat mukaan tähän treeniryhmään, otathan yhteyttä sähköpostitse.

KLO. 19.00-20.15  SALSAN TEKNIIKKA -RYHMÄ, perustaso

Tällä kurssilla muutat koko tapasi tanssia, koska tulet oppimaan tanssimaan kuten kuubalaiset OIKEASTI tanssivat. Tekniikka sanana voi kuulostaa tylsältä, mutta oikea kuubalaisen salsan tekniikka antaa sinulle avaimet sellaiseen mehukkaaseen ja rytmikkääseen liikkeeseen, kokemukseen ja taitoon, jota on vaikea edes kuvailla. Kokemuksesi tanssista tulee muuntumaan syvällisesti!
Niin tarkkaa, helposti lähestyttävää, syvää ja energistä kuubalaista salsatekniikkaopetusta, mitä Hautomon pääopettaja Hanna on ensin itse opiskellut Kuubassa sekä sitten 19v. opettanut Suomessa, ei opeta Helsingissä kukaan. Tällä kaudella kurssilla on mukana myös ammattilaine suoraan Kuubasta: Indira Garcia Casanova. Olet siis kutsuttu mukaan!
Kurssilla opetellaan henkilökohtaisesti ”kädestä pitäen” salsan oikea asento (ilman tätä salsa ei ole salsaa, eikä tanssi tunnu oikein sujuvan), oikea askellustapa ja painonsiirto (kuubalainen cadencia, eli oikea sitkas rytminkäyttö syntyy näistä!) sekä ylävartalon ja käsien liikkeet suhteessa alavartaloon ja musiikkiin. Opit myös kuubalaiseen tanssiin kuuluvan diagonaalihakuisuuden, sekä perusteet siitä, miten tanssiin rentoudutaan suorittamatta.
Kun osaat nämä perusteet, tanssisi on rentoa ja oikeasti kuubalaisittain elävää. Tanssisi sekä näyttää ja tuntuu hyvältä! VAMOS!
HUOM! Jos haluat mukaan tähän treeniryhmään, otathan yhteyttä sähköpostitse.

"Indin tunneilla oppi melkein kuin vahingossa uusia asioita; aina sopiva pala kerrallaan ja jatkuvasti nousujohteisuuden säilyttäen. Tunnit haastoivat sopivasti, mutta ei kuitenkaan liikaa - tanssin ilo säilyi! Itseäni erityisesti ilahdutti se, miten tunneilla opittuja taitoja pystyi käyttämään myöhemmin bileissä tai parin kanssa tanssiessa." Sissi Puranen, Kuuban tanssimatkalla Indiran opetuksessa opiskellut

”Hannan tanssitunnit ovat todella laadukkaita ja mukaansatempaavia. Tunneilla on välitön ja energinen tunnelma, jonka Hanna saa loihdittua myös kaikkiin tanssijoihin omalla valloittavalla persoonallaan. Hannan tunneilla pääsee oppimaan kuubalaisen tanssin sielunelämää, josta myös innostus tanssiin kasvaa kerta kerralla. Hannan syvällinen taito kuubalaisista tansseista on aivan omaa luokkaansa, joka välittyy myös erinomaiseen opetukseen. Tanssitunnit ovat varsinaista herkkua ja suosittelen tunteja muillekkin.”
Liisa Rauma ja äiti Leena Rauma

 

LÄHETÄ KYSELY TAI SITOVA ILMOITTAUTUMINEN SÄHKÖPOSTITSE.

TERVETULOA LAADUKKAILLE JA ANTOISILLE TUNNEILLE!

IMG-6799.JPG

 

“All that is important is this one moment in movement. Make the moment important, vital, and worth living. Do not let it slip away unnoticed and unused.”
Martha Graham