HAUTOMON SYYSKAUSI 2023

Elokuussa meillä alkavat kaikille avoimet kurssit Hanna Teránin ohjauksessa. Tunnit ovat vauhdikkaita ja hikisiä tanssitunteja, joissa opetellaan kuubalaisten tanssien perustaitoja ja tekniikkaa hyvällä asenteella, sekä syvennetään niitä niin pitkälle kuin oppilaiden heittäytyminen ja muuntautumiskyky kantaa! Kursseilla sinulla on koko ajan saatavilla opettajan inspiroiva ammattitaito ja tarkka huomiointikyky, Hautomon ihana tila sekä koko kauden ajan samana säilyvä ryhmä mukavia kurssikavereita, joiden kanssa on mukavaa ja helppoa harjoitella. Hanna on opettanut tanssia jo 25 vuotta,  ja hän on tunnettu siitä, että saa ihmiset oppimaan poikkeuksellisen paljon ja nauttimaan omasta tanssistaan!

"Haluan antaa erittäin lämpimän, jollei jopa Kuuban kuuman suosituksen Hannan kursseille! Menin ekaa kertaa Hautomoon tunneille ekan Kuuban reissun jälkeen kolme vuotta sitten ja sillä tiellä ollaan. Tunneilla on sekä haastetta että hauskaa, ja pian niistä tuli viikon odotetuin ilta, koska meillähän on aina bileet!  Ja mikä fiilis olikaan nyt Kuubassa (2023-ryhmämatka), kun oma tanssi oli mennyt noin valovuoden eteenpäin!" Anna Markkanen

Ryhmakuva_Rodos.jpg

Kuva on Hannan vetämältä Rodoksen salsa- ja joogalomalta.

SYYSKAUDEN AIKATAULU 21.8. lähtien

MAANANTAISIN

Klo. 12.00-13.30 KESKIPÄIVÄ CON CUBA!

Energinen päivätunti, jossa mennään sopivissa paloissa askel- ja liikesarjoja vauhtiin. Kurssin aikana tanssitaan kaikkia kuubalaisia suosittuja tansseja. Keskipäivän kuubalainen treeni päättyy aina puolen tunnin syvälataavaan Yoga Nidra -rentoutukseen.

Tansseina: salsa, rumba, cha cha chá, son, afro

21.8 alkaen 15 kertaa 1,5h.

395€ / tai kuukausimaksu 105€x4

 

TIISTAISIN

Klo. 17.15-18.45 SALSAN TEKNIIKKA, EDISTYNYT KESKITASO

Tämä kurssi on tarkoitettu salsan perustekniikan hallitsiville oppilaille. Syksyn edistyneellä keskitason kurssilla syvennät jo oppiamiasi asioita; vartalotekniikkaa, askeltekniikkaa, rytmiikkaa sekä kehollista ilmaisua. Kurssilla opit timba-musiikin tasot, sekä sen miten ihan oikeasti eri musiikin osioihin tanssitaan. Kuubalaisittain tietenkin! Syksyn aikana opettelemme rumban tekniikan ja sen miten rumba tuodaan mukaan kuubalaisen salsa-musiikin, eli timban dynaamiseen kaareen.

Timba, eli salsa rumba-mausteilla, on kuubalainen energinen salsafiestoissa, live-konserteissa ja kotibileissä täyteen kukoistukseensa syttyvä tanssi, joka kehittyy edelleen Kuubassa koko ajan. Sen lisäksi että timbero/timbera (timbaa tanssiva mies tai nainen) itsevarmasti hallitsee salsan ja rumban, hän täyttää musiikin dynaamisesti kehon pyörityksin, ravistuksin ja rytmikkäin liikevaihdoin. Nämä liiketulkinnat luovat timballe ominaisen mielenkiintoisen jatkumon; tarinan, minkä kautta timbero/timbera voi tulkita musiikin lisäksi energiaansa, tunteitaan ja mielentilaansa.

22.8 alkaen 15 kertaa 1,5h.

395€ tai kuukausimaksu 105€x4

 

Klo. 18.45-20.15 SENSUAL TEKNIIKKA
Tämä kurssi on syvällinen sukellus sinulle, joka haluat opetella pehmeän ja dynaamisen laadun kuubalaisesta liikkeestä ja ilmaisusta. Kurssilla syvennytään energisesti pehmeiden, mutta teknisesti vaativien liikkeiden opettelemiseen ja omistamiseen. Tätä prosessia voidaan kutsua alkemiaksi, koska tanssija saa mahdollisuuden todella muuntaa itseään sisältä käsin. Sensuelli tekniikka syntyy kaarista, pyöreistä liikkeen muodoista, sitkaasta rytminkäytöstä, sisäisestä pehmeydestä, rentoudesta ja nautinnollisuudesta. Kurssilla tanssitaan salsaa sekä rumbaa; välillä näitä yhdistellen, välillä erikseen. Lämpimästi tervetuloa mukaan huikealle matkalle!

23.8 alkaen 15 kertaa 1,5h.
395€ tai kuukausimaksu 105€x4

KESKIVIIKKOISIN

Klo.17.00-19.00 MARIA FLÓR -kisatiimi  (kisakausi 2024/2025)

Ryhmään voi mahdollisesti päästä mukaan. Ole yhteydessä Hannaan sähköpostitse, jos haluat olla mukana kilpailuteoksessa tulevissa SM-kilpailuissa.

TORSTAISIN

Klo. 17.30-19.00 ROOTS - KUUBALAISEN TANSSIN JUURET

Kuubalaisen tanssin juuret ovat afrotansseissa. Ne ovat kuin kallio kaiken kuubalaisen tanssin alla ja näkyvät populaaritansseissa, kuten salsassa selvästi. Yleensä mitä parempi salsatanssija on kyseessä, sitä enemmän hänellä on osaamista folklore- eli afrotekniikasta.

Kehittyäkseen tanssijan on ponnisteltava voidakseen rentoutua riittävälle tasolle. Kun riittävä rentouden taso on hallussa, tanssi tuntuu uskomattoman hyvälle. Tämä ponnistelun ja rentouden paradoksi on miellyttävällä tavalla läsnä Roots-treeniryhmän jokaisessa harjoitteessa.

Kurssilla rakennamme vahvaa ja juurevaa tanssipohjaa ottamalla haltuun afrojuurien perusteita mielenkiintoisin ja kehollisin tanssiharjoittein Yoruba-rytmien maailmasta. Aikaisempaa kokemusta näistä tansseista ei tarvita, mutta tanssijan yleisen koordinaatiokyvyn tulee olla jo kehittynyt.

Afrojuuret tuovat tanssijalle rytmikkään rentouden oikean asennon, keskittyneen jouston ja varman askelluksen kautta. Juuret antavat pohjan rinnan ondulaatiolle, ''sydänpulssille'', hartioiden liikkeille ja moninaisille käsien liikkeille. Viikko kerrallaan tulet lähemmäksi sitä autenttista rentoutta ja aitoa vapautta, joka on ominaista kaikille kuubalaisille tansseille. Tunnit ovat intensiivisiä, keskittyneitä sekä hikisiä.

Tunnilla tanssitaan afrohameen kanssa (niin miehet kuin naiset). Hameesta voi kysellä Hannalta.

24.8 alkaen 15krt. x 1,5h.

395€ tai kuukausimaksu 105€x4

KLO. 19.00-20.15 UUSI SALSAN TEKNIIKKA -RYHMÄ

Hanna aloittaa kahden vuoden sykleissä uuden salsatekniikka -ryhmän, jossa käytännössä kaikki Hautomoon ja Hannan oppiin tulevat oppilaat aloittavat. Nyt on taas se hetki, kun tähän huikeaan matkaan pääsee mukaan!
Hannan opissa muutat koko tapasi tanssia, koska tulet oppimaan tanssimaan kuten kuubalaiset OIKEASTI tanssivat. Tekniikka sanana voi kuulostaa tylsältä, mutta oikea kuubalaisen salsan tekniikka antaa sinulle avaimet sellaiseen mehukkaaseen ja rytmikkääseen kokemukseen ja taitoon, jota on vaikea edes kuvailla. Kokemuksesi tanssista tulee muuntumaan syvällisesti!
Niin tarkkaa, helposti lähestyttävää, syvää ja energistä kuubalaista salsatekniikkaopetusta, mitä Hautomon pääopettaja Hanna on ensin itse opiskellut Kuubassa sekä sitten 19v. opettanut Suomessa, ei opeta Helsingissä kukaan. Olet kutsuttu mukaan!
Kurssilla opetellaan henkilökohtaisesti ”kädestä pitäen” salsan oikea asento (ilman tätä salsa ei ole salsaa, eikä tanssi tunnu oikein sujuvan), oikea askellustapa ja painonsiirto (kuubalainen cadencia, eli oikea sitkas rytminkäyttö syntyy näistä!) sekä ylävartalon ja käsien liikkeet suhteessa alavartaloon ja musiikkiin. Opit myös kuubalaiseen tanssiin kuuluvan diagonaalihakuisuuden, sekä perusteet siitä, miten tanssiin rentoudutaan suorittamatta.
Kun osaat nämä perusteet, tanssisi on rentoa ja oikeasti kuubalaisittain elävää. Tanssisi sekä näyttää ja tuntuu hyvältä! Tule siis mukaan.
Uudelle salsan tekniikka -kurssille paikat myydään nopeasti loppuun, joten varaa paikkasi heti.

24.8 alkaen 15krt. x 75min .

330€ tai kuukausimaksu 85€x4

”Hannan tanssitunnit ovat todella laadukkaita ja mukaansatempaavia. Tunneilla on välitön ja energinen tunnelma, jonka Hanna saa loihdittua myös kaikkiin tanssijoihin omalla valloittavalla persoonallaan. Hannan tunneilla pääsee oppimaan kuubalaisen tanssin sielunelämää, josta myös innostus tanssiin kasvaa kerta kerralla. Hannan syvällinen taito kuubalaisista tansseista on aivan omaa luokkaansa, joka välittyy myös erinomaiseen opetukseen. Tanssitunnit ovat varsinaista herkkua ja suosittelen tunteja muillekkin.”
Liisa Rauma ja äiti Leena Rauma

 

LÄHETÄ SITOVA ILMOITTAUTUMINEN SÄHKÖPOSTITSE.

TERVETULOA LAADUKKAILLE JA ANTOISILLE TUNNEILLE!

IMG-6799.JPG

 

“All that is important is this one moment in movement. Make the moment important, vital, and worth living. Do not let it slip away unnoticed and unused.”
Martha Graham