LAADUT TANSSISSANI -kurssi keväällä 2019 Hannan johdolla

INSPIROIVA HANNA TERÁN

Syvennä tanssiasi laatujen kautta kevätkaudella 2019.

Jokaisen tanssinharrastajan on tärkeää opetella perusteet ja tekniikka kuntoon tanssissa kuin tanssissa. Perusteissa voi mennä vuosia ja moni on onneksi valmis tekemään sen vaatiman työn. Ilman perusteita mitään todellista taitoa ei voi syntyä.

Mutta mitä sen jälkeen? Mitä sitten kun tanssi sujuu jo hyvin. Moni kokee silloin tyhjyyttä ja tylsyyttä. Tässäkö tämä nyt oli? Tätä samaa vanhaa. Missä on haaste? Mitä seuraavaksi voin parantaa?
Moni vaihtaa silloin lajia, paria tai tanssiympyröitä. Kokeilee ehkä vapaata tanssiakin huomatakseen, että sama tyyppi siellä kuitenkin tanssii samoine sisältöineen ja elämändraamoineen.
Mitään ei kuitenkaan tarvitse parantaa tai vaihtaa, vaan sinun itsesi täytyy herätä uuteen tasoon tanssissasi!

Se, mitä olet tekniikan ja toistojen kautta tehnyt, on riittävä pohja tälle uudelle tasolle.
Jotta hyvin opetellut perusteet ja tekninen vankka pohja voivat näyttää mitä niillä on oikeasti annettavanaan, on lähdettävä avautumaan toiselle tasolle. Ja siitä vasta alkaa todellinen tanssijan matka, josta riittää ammennettavaa koko loppuelämäksi.

Kun olet tullut tähän kohtaan, että perustanssi kulkee, ja tanssitekniikka, kuviot ja koreografiat eivät enää inspiroikaan samalla tavalla kuin ennen, kohtaat tanssijana itsessäsi ja liikkeessäsi risteyksen, josta ainoa suunta on syvyyteen. Tässä kohdassa tarvit avuksesi opettajaa, joka ymmärtää ja elää tanssissaan tätä syvyyttä ja osaa kutsua sinut oikeasta ovesta sisään.

Itse puhun laaduista. Laatujen rikkaus on paras sanapari kuvaamaan tätä tasoa, missä tanssija ei enää tanssi itselle vain sillä kaikkein ominaisimmalla ja luontevimmalla tavalla. Luontevin ja ominaisin tyyli on se helpoin tapa itselle ilmaista ja liikkua, ja usein juuri se alkaa muutaman vuoden jälkeen kyllästyttää, koska oma tanssikokemus ei tarjoa enää mitään raikasta. Tällöin saavutaan kohtaan, jossa oppilaan tanssi-into usein hiipuu.
Tai sitten voi havahtua, ja lähteä etsimään uteliaasti itsestään erilaisia ominaisuuksia; laatuja, jotka ovat jo sisälläsi ja vain odottavat että pääsevät ilmaistuiksi tanssissasi.
Näin minulle itselleni kävi. Seinä tuli vastaan tanssissa, en ymmärtänyt miten niin rakkaasta kumppanista ei löytynytkään enää liekkiä. Onneksi uskalsin lähteä tutkimaan laveammalta alueelta! Mikä upea, ravitseva maailma löytyikään tanssiini sisältäni. :)

Monen loistavan tanssijan taika perustuukin juuri tähän tasoon; tanssi on täynnä elämää, joka ei ole monotonista itseään toistavaa, vaan koko ajan muuttuvaa elämän virtaa.

HAUTOMON OPETTAJAT INDIRA JA YUNIER ILOTTELEVAT RUMBAN TAHTIIN!

Miten sitten lähteä liikkeelle?
Kuubalaisissa tansseissa voimme pinnalta löytää helposti iloisen, seksikkään, rytmikkään, jamittelevan tai vauhdikkaan laadun, mutta siellä on paljon paljon enemmänkin löydettävissä.
Kutsun sinut löytöretkelle, jossa käytettävissäsi on opettajan ja ryhmän tuki, sekä lempeät metodit, jotka pohjautuvat aivan uuteen tapaan inspiroida tanssijaa. Käytämme hyväksemme musiikkia, mielikuvia ja yhteistä tekemistä monipuolisten ja tanssillisten harjoitusten kautta, ja sukellamme yhdessä yhteen laatuun kerrallaan.

Kurssi kestää 15 viikkoa, ja käymme syväsukelluksella neljässä toisistaan selkeästi eroavissa laaduissa.

Kurssi alkaa 20.2.2019.
Kokoonnumme kevätkaudella tanssin- ja elämänlaatujen äärelle joka keskiviikko klo. 19.00-21.00. Päätanssimme on salsa, mutta tulet huomaamattasi tutustumaan myös muihin kuubalaisen tanssiperimän ulottuvuuksiin.

Kurssin hinta on 450e, ja sen voi maksaa kolmessa erässä. Ilmoittautuminen on sitova.

Opettajana toimii inspiroiva ja aito Hanna Terán. Tämä on ainoa tanssillinen, kaikille avoin ryhmä, jota Hanna opettaa vuonna 2019. Hyppää siis mukaan! Kurssille mahtuu 20 hlöä.

Ilmoittautuminen Hannalle hautomobyedbh@gmail.com

Tervetuloa uuteen tanssielämääsi!